Barri Sant Marçal, 67 (41.300559, 1.621776) + 34 938 919 790

Vi Emendis Dolç Monastrell

Vi Emendis Dolç Monastrell

Varietat: 100% Monastrell

Nota de tast: Visualment, presenta amplia capa i coloració vermell cirera amb llàgrima colorada. En nas apareixen aromes sobremadurats que recorden la figa, compota de cirera i pansa de raïm que constantment evoluciona, amb un subtil aroma de ordi sec. En boca, entrada fresca, ampli, llarg, sedós, amb molta fruita vermella confitada i un final golós.

Maridatge: Molt interessant per aperitius salats, canapès, formatges blaus o Rocafort, foie i patés, postres de fruita, amb xocolata amarga i per fer un llarg sobretaula. Servir amb copa gran, per gaudir de l’infinit d’aromes a temperatura 12-14ºC.

Vinyes: Sòls franc argilós amb nivells baixos de matèria orgànica.
Edat de la vinya: 10 anys
Marc de plantació: 2.8 m x 1 m
Tipus de peu: americà SO4
Sistema conducció: cordó Royat, amb poda curta.
Pluviometria: 336.2 mm
Altitud: 300 m
Orientació vinya: sud i oest
Producció mitja: 3000 kg/Ha
Grau alcohòlic: 18 ºC.
Acidesa Total (ATS): 3.27 g/ls
Acidesa Volàtil: 0.20 g/l
pH: 3.40
Sucres residuals: 107.2 g/l
Sulfurós total: 20 mg/l

Producció limitada a 2.000 ampolles.

Vinyes: 100% de la Finca Emendis.

Verema
Monastrell: principis octubre

Elaboració: Verema a primers d’octubre quan el raïm ha perdut turgència i està en la primera fase de pansa considerant el punt òptim de sobremaduració. La collita es manual, amb caixes de 20 kg, les quals es refreden a 5ºC. La verema es passa per taula de selecció on es tria el raïm de major qualitat que es premsa per obtenir un rendiment del 60%. S’ha macerat el raïm a temperatura de 20ºC i quan està parcialment fermentat, s’ha parat la fermentació amb alcohol vínic. La criança s’ha fet en dipòsit d’acer inoxidable.