Barri Sant Marçal, 67 (41.300559, 1.621776) + 34 938 919 790
Slide-Penedes-03
Slide-Penedes-02
Slide-Penedes-01

El Penedès

La Finca Emendis es troba en al cor del Penedès, on s’ha demostrat l’existència de vinyes abans del segle IV a. de C. introduïdes pels fenicis.

La influència romana al Penedès va fer que es conreessin diverses varietats negres de l’Orient Mitjà i Egipte importades pels fenicis i els grecs. No obstant, la veritable evolució de la vinya i l’elaboració de vins al Penedès, es va donar al segle VI a. de C., quan l’eix de la cultura mediterrània del vi va tenir com a centre cardinal al Penedès.

La bona situació geogràfica del Penedès va provocar que aquesta zona es convertís en una gran terra de producció, augmentant el seu prestigi en el temps amb l’elaboració tant de vins blancs com de negres.

Un dels factors determinants perquè el Penedès produeixi vins d’excel·lent qualitat és el clima. La Zona de la Denominació d’Origen Penedès disposa d’una gran diversitat de microclimes tant per la seva proximitat al litoral com per la seva altitud.

El Penedès va ser la primera zona vitivinícola de la Mediterrània en obrir les portes al cultiu de varietats nobles internacionals/atlàntiques (Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon blanc, Merlot,…) aconseguint una gran adaptació als microclimes locals.

Hi ha poques regions al món amb la capacitat per elaborar grans vins internacionals. L’oferta vinícola del Penedès amb els seus vins blancs, rosats, negres, caves i vins dolços és una de les més àmplies i variades del món.

Per a més informació, consultar a les webs:

DO Penedès
Consell regulador del Cava
Enoturisme Penedès