Barri Sant Marçal, 67 (41.300559, 1.621776) + 34 938 919 790
Slide-Finca-01
Slide-Finca-03
Slide-Finca-02

La finca

La Finca Emendis disposa de 48 hectàrees de vinyes pròpies de terres argiloses, pobres en matèria orgànica, calcàries i amb un alt component de magnesi que aporta als nostres vins l’acidesa necessària per gaudir de la frescor en els vins blancs i caves i per dotar de bona estructura la criança dels vins negres. Els vins i caves elaborats en Emendis són fruit exclusiu de les vinyes de la Finca. Disposem de 12 varietats diferents de vinyes pròpies:

Varietats blanques: Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Moscatell de Alejandía (gra gruixut) i Moscatell de Frontignac (gra fi)
Varietats negres: vinyes d’Ull de llebre (tempranillo) i Merlot de més de 35 anys, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, la varietat experimental Marselan i Monastrell.

Emendis s’aplica la viticultura integrada: es respecta i conviu amb la flora i fauna de l’entorn i s’està constantment pendent dels canvis climàtics que puguin afectar la vinya. Es conreen les vinyes individualment, adaptant-se a les necessitats específiques de cada varietat. Per exemple, en les vinyes de Xarel·lo es fa una poda llarga mentre que el Chardonnay aporta una millor qualitat de raïm quan se li realitza una poda curta.

Una altra tècnica aplicada és la collita en verd, consistent en recol·lectar varietats més productives con el Moscatell, el Merlot i el Ull de Llebre (Tempranillo) quan la planta deixa de créixer i pateix el canvi de color. D’aquesta manera es fa caure deliberadament raïm amb la finalitat d’equilibrar la maduració entre la planta i el fruit i d’aquesta manera aconseguir una notable millora en la calidadde els vins.

Per decidir el moment idoni de la verema es fa un seguiment de les vinyes durant tot el procés de maduració. Es controla analíticament l’acidesa (pH) i els sucres del most. Al seu torn es porta a terme un control organolèptic.