Barri Sant Marçal, 67 (41.300559, 1.621776) + 34 938 919 790

Vi Emendis Dolç Muscat

Varietat: 100% Moscatell d’Alexandria.

Nota de tast: Visualment, presenta bona fluïdesa de color groc pàl·lid, matisos daurats i fina evolució. En nas apareixen aromes mentols i florals amb lleuger record a pètals de rosa i fulla de menta i unes subtils notes de pansa confitada. En boca, entrada elegant, cremosa i untuosa, floral amb llarg aroma de boca. Reragust on retorna la pansa golosa i confitada.

Maridatge: Postres de fruits secs, pastisseria de fruita, macedònies i per acompanyar i gaudir en una bona companyia. Servir amb copa gran, per gaudir de l’infinit d’aromes a temperatura 6-8ºC.

Vinyes: Sòls franc argilós amb nivells baixos de matèria orgànica.
Edat de la vinya: 12 anys
Marc de plantació: 2.5 m x 1 m
Tipus de peu: americà SO4
Sistema conducció: cordó Royat, amb poda curta.
Pluviometria: 336.2 mm
Altitud: 300 m
Orientació vinya: sud i oest
Producció mitja: 4000 kg/Ha
Grau alcohòlic: 14.5 ºC.
Acidesa Volàtil: 0.10 g/l
pH: 3.63
Sucres residuals: 183.7 g/l
Sulfurós total: 20 mg/l

Producció limitada a 3.000 ampolles.

Vinyes: 100% de la Finca Emendis.

Verema
Moscatell d’Alexandria: principis octubre

Elaboració: Verema a finals de setembre del 2006 quan el raïm ha perdut turgència i està en la primera fase de pansa considerant en el punt òptim de sobremaduració. La collita es manual, amb caixes de 20 kg, les quals es refreden a 5ºC. La verema es passa per taula de selecció on es tria el raïm de major qualitat. Abans de premsar, es fa una maceració amb les pells a baixa temperatura per extraure els aromes primaris de la fruita. Finalment s’addiciona alcohol vínic per aturar la fermentació
alcohòlica i conservar els sucres del most.