Barri Sant Marçal, 67 (41.300559, 1.621776) + 34 938 919 790

Elaboració

En el moment de la veritat (la verema), es fa una primera selecció en els ceps del raïm més sana. Tota la verema es fa únicament a mà i en caixes petites que no sobrepassen en cap cas els 20 Kg Una de les majors avantatges de veremar en la pròpia Finca és que el raïm arriba al celler ràpidament, evitant possibles maceracions a causa de les altes temperatures de l’època. Un altre fet diferencial és que un cop al celler, el raïm es refreda durant 8-10 hores mitjançant càmera frigorífica a 5ºC, cosa que permet conservar i potenciar al màxim les aromes pròpies de cada varietat.

Totes les caixes que contenen el raïm recol·lectada es buiden en una taula on es realitza una segona selecció.

Per elaborar els vins blancs i el vi per a cava es duen a terme premsats molt suaus mitjançant premsa pneumàtica obtenint uns rendiments de com a màxim el 55-60%. Únicament s’utilitza el most flor (most de la primera premsada). En varietats com el chardonnay i el moscatell, es fa una maceració pel·licular a baixa temperatura durant 10 hores per extreure compostos aromàtics.

Les fermentacions dels vins blancs es realitzen a baixa temperatura (entre 10 i 14 dies a 16ºC). A aquests vins, destinats al nostre vi blanc TRIO i per elaborar els caves, se’ls fa un tràfec a final de la fermentació i després se’ls deixa reposar durant aproximadament un mes perquè s’aclareixin de forma espontània.

Un cop finalitza el repòs, s’efectua un posterior tràfec amb lluna vella i, per finalitzar el procés, es preparen els cupatges de les diferents varietats abans de ser embotellats.

En l’elaboració del vi blanc fermentat en barrica, després de la maceració pel·licular del raïm, es desfanga estàticament i es fermenta en bóta a temperatura inferior a 17ºC. Durant tot el procés de fermentació es porta a terme dues vegades per setmana el “batonage”.

En els vins negres, l’objectiu d’Emendis és obtenir una elevada extracció de color. Per aquest motiu, és essencial veremar en el moment òptim de maduració fenòlica, processar el raïm a baixa temperatura extraient completament la rapa i entrar-a macerar en els dipòsits troncocònics. Posteriorment realitza la criança en bótes de roure Francès i Americà.

Pel que fa als caves, pateixen una lenta segona fermentació en ampolla a baixa temperatura en una de les parts més emblemàtiques del nostre celler, la cava. Una construcció única i singular, en forma de gran arc, a 10 metres de profunditat reciclant l’estructura de formigó que es va utilitzar en la construcció d’un túnel per la línia de tren AVE (Madrid-Barcelona).