Barri Sant Marçal, 67 (41.300559, 1.621776) + 34 938 919 790

Vi Emendis Dolç Monastrell

Varietat: 100% Monastrell

Nota de tast: Visualment, presenta amplia capa i coloració vermell cirera amb llàgrima colorada. En nas apareixen aromes sobremadurats que recorden la figa, compota de cirera i pansa de raïm que constantment evoluciona, amb un subtil aroma de ordi sec. En boca, entrada fresca, ampli, llarg, sedós, amb molta fruita vermella confitada i un final golós.

Maridatge: Molt interessant per aperitius salats, canapès, formatges blaus o Rocafort, foie i patés, postres de fruita, amb xocolata amarga i per fer un llarg sobretaula. Servir amb copa gran, per gaudir de l’infinit d’aromes a temperatura 12-14ºC.

Vinyes: Sòls franc argilós amb nivells baixos de matèria orgànica.
Edat de la vinya: 10 anys
Marc de plantació: 2,8 m x 1 m
Tipus de peu: americà SO4
Sistema de conducció: cordó Royat, amb poda curta.
Pluviometria: 336,2 mm
Altitud: 300 m
Orientació vinya: sud i oest
Producció mitja: 3000 kg/Ha
Grau alcohòlic: 18 ºC.
Acidesa total (ATS): 3,27 g/ls
Acidesa volàtil: 0,20 g/l
pH: 3,40
Sucres residuals: 107,2 g/l
Sulfurós total: 20 mg/l

Producció limitada a 2.000 ampolles.

Viñas: 100% de la Finca Emendis.

Verema
Monastrell: principis octubre

Elaboració: Verema a primers d’octubre quan el raïm ha perdut turgència i està en la primera fase de pansa considerant el punt òptim de sobremaduració. La collita es manual, amb caixes de 20 kg, les quals es refreden a 5ºC. La verema es passa per taula de selecció on es tria el raïm de major qualitat que es premsa per obtenir un rendiment del 60%. S’ha macerat el raïm a temperatura de 20ºC i quan està parcialment fermentat, s’ha parat la fermentació amb alcohol vínic. La criança s’ha fet en dipòsit d’acer inoxidable.

  Descarregar fotografia de vi Emendis Dolç Monastrell (769,3 KiB, 926 hits)

  Descarregar fitxa de producte Vi Emendis Dolç Monastrell (298,0 KiB, 1.169 hits)